Over mij

Over mij Jeroen Asitha Bos
Ik ben geboren in Sri Lanka in het plaatsje Horana. Afbeeldinnng 013Mijn huidige woonplek is in het plaatsje Gemert in Noord-Brabant. Op de leeftijd van één jaar en ongeveer negen maanden ben ik geadopteerd door mijn adoptieouders die zelf uit Nederland komen. In 2009 heb ik een uitgebreide cursus gevolgd aan de Ayurveda Health Center in Nijmegen bij Ayurvedische geneesheer, Dhr. Robert Swami Persaud. Mijn aandacht voor massage was er al in het jaar 2000. In dit jaar heb ik een cursus gevolgd voor ontspanningsmassage. In mijn omgeving heb ik herhaaldelijke keren gehoord dat ik veel rust en kalmte uitstraal. Met mijn affiniteit voor massage maakt dat een goede combinatie en wordt die rust en kalmte op deze wijze doorgegeven. De belangrijkste reden dat ik voor Ayurvedische massage ben gegaan is omdat de benadering van jezelf en anderen op een heel persoonlijke wijze geschiedt.

Ik masseer vanuit een diep contact en verbinding met mijzelf en ik doe dat helemaal met het aandacht in het NU. Vanuit die verbinding met mijzelf en dus ook met de persoon die wordt gemasseerd, heb ik veel aandacht en Liefde. Aanraken is voor mij aanraken in aandacht, Liefde en respect. Voor mij staat centraal dat mijn intenties zuiverAfbeelding 011 zijn tot mijzelf en tot de ander en alleen op deze manier, wil ik en kan ik ook op energetisch gebied, er voor de ander werkelijk Zijn.

Van 3 t/m 6 oktober 2013 heb ik een tantra cursus gevolgd op kasteel de Schans in België. Binnen de cursus hebben wij ons beziggehouden met het verwerven van inzichtelijke kennis op het gebied van zelfacceptatie in lichamelijkheid en onze seksualiteit. Eén van die inzichten is dat acceptatie van onze lichamelijkheid en seksualiteit inhoudt, acceptatie in wie wij zijn en dat het een leerproces is wat nooit eindigt. Binnen tantra gaat het om acceptatie van het huidige moment, zonder uit te zijn naar een doel of iets te willen bewerkstelligen. En hierin wil ik anderen ook tegemoet treden, vanuit acceptatie, respect en houden van jezelf.

Mijn interesse en voorliefde voor tantra is er al heel lang. Vanaf mijn 16 à zeventiende levensjaar was ik al geïnteresseerd in het boeddhisme en de energie die in ons stroomt, de kundalini/seksuele energie en Prana, de levensenergie. Deze mystieke leer, het boeddhisme en tantra, stelt mij in staat om op ontdekking te gaan in mijzelf in interactie met mijn medemens. Het meest aanspAfbeelding 012rekende voor mij binnen tantra is het contact en verbinding met jezelf en de ander en om hierin vanuit zuivere intenties te handelen, zowel met jezelf als met de ander. Zuiverheid en handelen vanuit de juiste intenties liggen mij dicht aan het hart, en binnen het geven van ayurvedische en intuïtieve massage is dat voor mij een prachtig stuk om daarin met mijzelf in verbinding te zijn en in interactie met de ander verbinding te scheppen. Een kort en beknopte samenvatting over mij.

 

 

Ayurvedische Massage Gemert Noord-Brabant